2 dec. 2009

Fly Fishing


Salut prieteni pescari. M-am gandit sa postez aici pe blog cat mai multe informatii despre fly fishing deoarece este stilul de pescuit pe care il prefer. Exista site-uri dedicate acestui stil, insa este bine sa avem si aici cateva informatii despre fly fishing.

Acest pescuit se practica cu musca artificiala, musca pe care pescarii experimentati si-o construiesc singuri. Va spun din experienta ca acest pescuit te face sa te simti mai mult decat pescar. Nu pot sa descriu in cuvinte sentimentul... Chiar daca pestii au alte dimensiuni, ajungi sa te bucuri de un clean de 500 g, cat la un crap de n kg. Ca in orice domeniu pana nu incerci, nu ai cum sa stii despre ce este vorba.

Avand privilegiul sa incerc foarte multe stiluri de pescuit ,pot sa imi exprim o parere la acest subiect. Este o satisfactie incredibila cand scoti un pastrav, un lipan sau un clean din mediul lui, la o musca imaginata de tine . Bineinteles ideal este ca pastravul, lipanul sau alti pesti sa fie eliberati .

In alta ordine de idei, nu exista un decor mai superb decat decorul intalnit in fly fishing, la munte. Oriunde iti indrepti privirea vezi ceva minunat, de la un munte semet, la un bolovan udat de mult de apa sau un copac secular. S-ar putea sa para ca exagerez cu epitetele despre pescuitul la musca, insa va asigur ca nu este de loc asa.

Voi reveni cu informatii despre partea tehnica a acestui stil, in masura in care o cunosc. Mentionez ca nu sunt expert, cu toate ca pescuiesc de foarte mult timp la musca (aprox. 20 de ani, dar cu ceva pauze considerabile) . In ultima perioada am reinceput aceast minunat stil de pescuit si va spun cu mana pe inima .....IMI PLACE LA NEBUNIE ! .
Fir intins !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu